Quin tipus d'aïllament és millor per a roba d'esquí: sintètic o natural?

A Söll, estem compromesos amb la innovació i la sostenibilitat, i per això les nostres peces estan confeccionades amb materials sintètics reciclats. Però, què fa que aquest tipus d'aïllament sigui l'opció preferida per als esquiadors? Acompanya'ns en aquest article on explorarem les característiques úniques de l'aïllament sintètic, la seva capacitat de mantenir la calor fins i tot en condicions humides i com la seva durabilitat i facilitat de manteniment ho converteixen en una elecció intel·ligent per a la roba d'esquí. Descobreix amb nosaltres per què les peces sintètiques de Söll, no només són amigables amb el medi ambient, sinó també líders en rendiment i confort en les pistes. Prepara't per a un viatge informatiu i revelador!

Tipus d'aïllament en peces d'esquí

L'elecció del tipus d'aïllament en peces d'esquí és un factor crucial per a garantir la comoditat i protecció en aquesta activitat. Es distingeixen principalment dos tipus d'aïllament: sintètic i natural.

Aïllament sintètic

L'aïllament sintètic es caracteritza per utilitzar materials creats per l'home, com el Primaloft® o el Thermore®. Aquests materials sintètics ofereixen avantatges notables, com ser més prims i lleugers, ideals per a activitats d'alta intensitat. A més, tenen la capacitat de repel·lir l'aigua i proporcionen una major llibertat de moviment.

Característiques de l'aïllament sintètic

L'aïllament sintètic és una opció popular en peces d'esquí degut a les seves característiques específiques. A continuació, es detallen algunes de les principals característiques de l'aïllament sintètic:

  • Lleugeresa: Els materials sintètics utilitzats en l'aïllament de les peces d'esquí són notablement més lleugers en comparació amb els materials naturals. Això proporciona una major comoditat i llibertat de moviment durant la pràctica de l'esquí.
  • Impermeabilitat: L'aïllament sintètic és conegut per la seva capacitat de repel·lir l'aigua. Això significa que fins i tot en condicions humides o amb neu, les peces amb aïllament sintètic mantindran la seva capacitat de mantenir la calor i mantenir a l'usuari sec.
  • Assecat ràpid: Una altra característica destacada de l'aïllament sintètic és la seva capacitat d'assecat ràpid. Això és especialment útil en situacions en les quals la roba pot mullar-se, ja sigui per la suor o per les condicions climàtiques, permetent a l'usuari mantenir-se sec i còmode durant més temps.
  • Resistència a la compressió: Els materials sintètics utilitzats en les peces d'esquí tenen una excel·lent capacitat per a recuperar la seva forma original després de ser comprimits. Això assegura que la peça mantingui el seu aïllament tèrmic fins i tot després de llargs períodes d'ús o emmagatzematge.
  • Fàcil manteniment: Les peces amb aïllament sintètic solen ser més fàcils de mantenir en comparació amb les peces amb aïllament natural. Molts materials sintètics són aptes per a rentadores, la qual cosa facilita la neteja i la cura de la peça.

Aquestes característiques fan de l'aïllament sintètic una opció atractiva per als esquiadors que busquen comoditat, rendiment i protecció en condicions climàtiques variables. A més, les marques líders en roba d'esquí ofereixen una àmplia gamma d'opcions d'aïllament sintètic, com el Primaloft®. 

Avantatges i desavantatges de l'aïllament sintètic

L'aïllament sintètic en les peces d'esquí presenta diversos avantatges i desavantatges a tenir en compte al moment de triar una jaqueta per a aquesta activitat.

Avantatges de l'aïllament sintètic
  1. Lleugeresa: Els materials sintètics són més prims i lleugers, la qual cosa permet una major llibertat de moviment en esquiar. Això resulta especialment beneficiós en activitats d'alta intensitat i condicions climàtiques adverses.
  2. Resistència a l'aigua: Les fibres sintètiques tenen la capacitat de repel·lir l'aigua, la qual cosa ajuda a mantenir el cos sec i protegit en climes humits o en enfrontar-se a la neu i la pluja durant la pràctica de l'esquí.
  3. Assecat ràpid: Els materials sintètics tendeixen a tenir una major capacitat d'assecat ràpid. Això evita que la humitat s'acumuli en la peça, proporcionant major comoditat i evitant possibles problemes de salut per la permanència de la humitat.
Desavantatges de l'aïllament sintètic
  1. Menor capacitat de retenció de calor: A diferència dels materials naturals, els sintètics no ofereixen un aïllament tèrmic tan efectiu. Encara que proporcionen cert nivell de calidesa, poden no ser suficients en condicions climàtiques extremadament fredes.
  2. Volum reduït d'aïllament: A causa de la primesa i lleugeresa dels materials sintètics, en comparació amb els naturals, l'aïllament sintètic pot ser menys voluminós. Això pot resultar en una menor capacitat de retenció de calor i en la necessitat d'agregar capes addicionals per a mantenir-se abrigat en condicions més fredes.
  3. Impacte ambiental: Encara que els materials sintètics ofereixen avantatges en termes de rendiment i característiques tècniques, la seva producció no és ecològicament sostenible. La seva fabricació utilitza recursos no renovables i pot generar residus i emissions contaminants en el procés.

           Chaquetas hombre Söll

Aïllament natural

L'aïllament natural utilitza materials provinents de la naturalesa, com la ploma d'oca i la llana merina. Aquests materials ofereixen un excel·lent aïllament tèrmic, permetent mantenir la calor corporal en climes freds. La ploma d'oca és especialment càlida i lleugera, mentre que la llana merina és transpirable i conserva les seves propietats fins i tot en ambients humits. No obstant això, és important tenir en compte que els materials naturals tendeixen a ser més voluminosos, la qual cosa pot limitar la llibertat de moviment.

Característiques de l'aïllament natural

L'aïllament natural utilitzat en les peces d'esquí, com la ploma d'oca i la llana merina, presenta característiques particulars que ho fan destacar en termes de rendiment i comoditat.

  • Excel·lent aïllament tèrmic: La ploma d'oca i la llana merina són conegudes per la seva capacitat per a proporcionar un aïllament tèrmic excepcional. Aquests materials retenen la calor corporal, mantenint a l'esquiador abrigat fins i tot en condicions extremadament fredes.
  • Transpirabilitat: La llana merina, en particular, és altament transpirable, cosa que significa que permet que la humitat s'evapori ràpidament, mantenint a l'esquiador sec i confortable durant la pràctica de l'esport.
  • Resistència a l'aigua: Encara que la ploma d'oca no és repel·lent a l'aigua, la llana merina té una certa capacitat per a repel·lir la humitat. Això és beneficiós en climes humits on es poden trobar condicions de neu humida o pluja.

Malgrat aquests avantatges, l'aïllament natural tendeix a ser més voluminós en comparació amb els materials sintètics. Això pot limitar la llibertat de moviment de l'esquiador, especialment en activitats d'alta intensitat en les quals es requereix flexibilitat.

Avantatges i desavantatges de l'aïllament natural

L'aïllament natural en peces d'esquí, com la ploma d'oca i la llana merina, ofereix uns certs avantatges i desavantatges a considerar. A continuació, es detallen algunes d'elles:

Avantatges de l'aïllament natural:
  • Excel·lent aïllament tèrmic: Els materials naturals, com la ploma d'oca i la llana merina, són coneguts per la seva capacitat per a mantenir la calor corporal, brindant un excel·lent aïllament tèrmic en condicions fredes.
  • Transpirabilitat: La llana merina és un material transpirable que permet l'evacuació de la humitat, mantenint una sensació de confort en climes humits.
  • Durabilitat: Els materials naturals solen ser duradors i resistents al desgast, la qual cosa garanteix una vida útil prolongada de la peça.
  • Sostenibilitat: En ser materials naturals, la ploma d'oca i la llana merina són opcions més sostenibles des d'un punt de vista mediambiental.
Desavantatges de l'aïllament natural:
  • Volum i pes: Encara que proporcionen un excel·lent aïllament, els materials naturals solen ser més voluminosos i pesats, limitant la llibertat de moviment durant la pràctica de l'esquí.
  • Rendiment en climes humits: A diferència dels materials sintètics, els aïllaments naturals poden perdre part de la seva capacitat d'aïllament tèrmic quan s'exposen a la humitat, la qual cosa pot resultar incòmode per a l'usuari en condicions climàtiques adverses.
  • Major temps d'assecat: En cas de mullar-se, els materials naturals solen requerir més temps per a assecar-se en comparació amb els sintètics, la qual cosa pot resultar incòmode si es necessita tornar a usar la peça ràpidament.

Considerar aquests avantatges i desavantatges de l'aïllament natural és fonamental per a prendre una decisió informada en triar una jaqueta d'esquí, tenint en compte tant les necessitats individuals com les condicions climàtiques en les quals es practicarà aquest esport.

Tipo de aislamiento en prendas de esquí

Factors a considerar en triar el tipus d'aïllament

Activitats i condicions climàtiques

En triar el tipus d'aïllament per a una jaqueta d'esquí, és important considerar les activitats que es realitzaran i les condicions climàtiques en les quals es practicarà l'esquí.

  • Per a activitats de menor intensitat en climes freds i secs, l'aïllament natural pot ser una bona opció. La ploma d'oca i la llana merina ofereixen un excel·lent aïllament tèrmic en aquests entorns.
  • D'altra banda, per a activitats més intenses o en condicions més humides, els materials sintètics són recomanables. Són més prims, lleugers i repel·lents a l'aigua, la qual cosa els fa ideals per a mantenir-se secs i còmodes durant la pràctica de l'esquí.

Comoditat i rendiment

A més de les activitats i condicions climàtiques, la comoditat i el rendiment són factors clau a considerar en triar el tipus d'aïllament en una jaqueta d'esquí.

  • Els materials naturals, com la ploma d'oca i la llana merina, són transpirables i mantenen les seves propietats aïllants fins i tot en ambients humits. No obstant això, la seva voluminositat pot limitar la llibertat de moviment.
  • Per part seva, els materials sintètics ofereixen lleugeresa i primesa, la qual cosa permet una major llibertat de moviment durant l'activitat. A més, la seva resistència a l'aigua els fa ideals per a condicions climàtiques adverses.

Considerar aquests factors ajudarà a trobar el tipus d'aïllament més adequat per a cada esquiador, garantint comoditat, rendiment i protecció contra el fred i la humitat durant la pràctica de l'esquí.

Aïllament tèrmic reciclat: Innovació i sostenibilitat

A Söll, abracem una visió on la moda d'esquí i la sostenibilitat van de bracet. El nostre aïllament tèrmic reciclat és un clar exemple d'aquest compromís i de l'adaptació de la tecnologia de Söll a les noves tendències. En triar no utilitzar plomes naturals d'ànecs, optem per una alternativa innovadora i respectuosa amb el medi ambient: Primaloft, un aïllant tèrmic fabricat a partir d'ampolles de plàstic reciclades.


Aquest material no només és un aliat en la preservació del nostre entorn natural, sinó que també ofereix beneficis tècnics destacables. La seva capacitat per a prevenir l'absorció d'aigua és crucial en l'esquí, on l'exposició a la neu i la humitat és constant. A diferència de les plomes naturals, Primaloft manté la seva capacitat aïllant fins i tot quan està humit, assegurant que els esquiadors es mantinguin calents i secs durant les seves aventures en la neu.


A més, l'aïllament tèrmic reciclat de Primaloft destaca per la seva durabilitat i facilitat de manteniment, aspectes essencials per a l'equip d'esquí que sovint se sotmet a condicions extremes. Aquesta elecció no només reflecteix el nostre esforç per reduir l'impacte mediambiental, sinó que també garanteix als nostres clients productes d'alta qualitat i llarga durada.


A Söll, treballem incansablement per a crear col·leccions més sostenibles, combinant materials naturals i teixits reciclats. El nostre aïllament tèrmic reciclat és un pas ferm cap a una moda d'esquí més conscient i responsable. Amb cada peça que dissenyem, reafirmem el nostre compromís amb la protecció del medi ambient i amb oferir als nostres clients el millor en rendiment i comoditat. Descobreix el poder de l'aïllament tèrmic reciclat amb Söll i uneix-te a nosaltres en aquest camí cap a un futur més verd!